Omgeving

Een prachtig dorp

Westkapelle is een dijkdorp aan 3 kanten omringd door water. Na de tweede wereldoorlog moest het geheel opnieuw worden opgebouwd. Het is echter wel authentiek gebleven en heeft de sfeer van rust en ontspanning kunnen behouden. De dorpelingen zijn op zichzelf, maar als je een beroep op hen doet, zijn ze er.. Wil je meer weten over de geschiedenis van het dorp? Dan is een bezoek aan “het Polderhuis musea en meer “een goede keuze.

Het toeristenseizoen begint meestal rond maart en loopt door tot november. Er zijn dan veel activiteiten, soms zoveel tegelijk dat je moet kiezen wat je wilt gaan doen.

Zo is er de Woensdag-Westkapelle-Dag, die al jaren bekend staat om zijn diversiteit aan activiteiten, georganiseerd door bijna alle verenigingen en stichtingen in het dorp. Elke week is er een ander thema. Dagelijks zijn er veel wandelaars en fietsers en is het druk op de stranden. Restaurants en strandpaviljoens zijn er volop en de supermarkt is tot 's avonds open. Veel buitenlandse vakantiegangers komen eerst even een 'pommes und Fisch' eten onder aan de dijk en gaan pas daarna naar de gehuurde accommodatie. Veel Nederlandse toeristen komen eerst even de auto leegmaken om vervolgens op ontdekking te gaan in het dorp.

In de wintermaanden, van ongeveer november tot maart, zijn er maar weinig toeristen en is het dorp “weer van de inwoners”. Je ziet dan heel andere dingen dan in het toeristenseizoen. Het is dan nog rustiger. En goed om te weten: de restaurants zijn dan alleen in het weekend open en er zijn bijna geen activiteiten voor toeristen.

De één komt voor de rust en ontspanning naar Westkapelle, de ander komt er om in rust te slapen en zoekt de drukte van het toerisme in omliggende dorpen. Voor elk wat wils dus in dit fraaie Westkapelle voor de ideale vakantie!

In het fotoalbum hieronder vind je een aantal foto's van activiteiten.

 

Omgeving Westkapelle