Omgeving

Een prachtig dorp

Westkapelle is gesticht in de tijd van de Vikingen. De nederzetting kreeg in 1223 stadsrechten  De stad leefde hoofdzakelijk van de visvangst (haring). In 1400 sloeg een stormvloed de Westkaap weg, zodat een eind kwam aan de welvaart van Westkapelle. In die tijd is men begonnen met de aanleg van de Westkapelse Zeedijk en werden we dijkwerkers.Tot en met 1996 was Westkapelle een zelfstandige gemeente. Overblijfsel van de tijd dat Westkapelle smalstad was, is de jaarlijkse kermis met de bijbehorende schutterij 'de Gaaischieters'.  Na de tweede wereldoorlog moest het geheel opnieuw worden opgebouwd. Het is echter wel authentiek gebleven en heeft de sfeer van rust en ontspanning kunnen behouden. Westkapelle is nu een dijkdorp aan 3 kanten omringd door water. Wil je meer weten over de geschiedenis van het dorp? Dan is een bezoek aan “het Polderhuis musea en meer “een goede keuze. Ook kan ik u tijdens een wandeling wat meer vertellen over Westkapelle en haar verleden!

Het toeristenseizoen begint meestal rond maart en loopt door tot november. Er zijn dan veel activiteiten, soms zoveel tegelijk dat je moet kiezen wat je wilt gaan doen.

Zo is er de Woensdag-Westkapelle-Dag, die al jaren bekend staat om zijn diversiteit aan activiteiten, georganiseerd door bijna alle verenigingen en stichtingen in het dorp. Elke week is er een ander thema. Dagelijks zijn er veel wandelaars en fietsers en zijn stranden goed gevuld, maar nooit te druk! -Bij hoogwater is er nog steeds ruimte voor een spelletje, potje voetbal of volleybal!

Restaurants en strandpaviljoens zijn er volop en de supermarkt is tot 's avonds (en op zondag!) open. Veel mensen genieten van verse noordzeevis met een frietje bovenop de zeedijk waar de zeeschepen zeer dicht langs de kust komen varen. 

In de wintermaanden, van ongeveer november tot maart, zijn er weinig toeristen en is het dorp “weer van de inwoners”. Maar ook dan is 'Wasschappel' prachtig!

De één komt voor de rust en ontspanning naar Westkapelle, de ander zoekt de drukte op van het toerisme in de omliggende dorpen (Zoutelande & Domburg). Voor elk wat wils dus!

Graag tot ziens want Westkapelle zal u zeker niet tegenvallen!!

In het fotoalbum hieronder vind je een aantal foto's van activiteiten.

Omgeving Westkapelle